kinesio tape Szeged

kinesio tape

Sportsérülések, zúzódások, szalagszakadás, műtét utáni rehabilitációó esetén alkalmazzuk, és egy speciális a központi idegrendszerre ható

Milyen típusú gerincproblémákon tud segíteni a McKenzie-módszer?

A köznyelvben gerincsérvként, porckorongsérvként, lumbágóként, isiászként emlegetett problémáknál is érdemes a McKenzie féle vizsgálatot elvégezni, s ennek alapján dönthető el, hogy az adott betegség kezelhető -e ezzel az eljárással.


Mennyi idő alatt érhető el javulás?

A javulás első jeleit már egy-két alkalom után érezni lehet, teljes gyógyulás a probléma kiterjedtségétől függ.


Lehet -e még segíteni, ha a derékfájdalom már a lábba is kisugárzik?

Igen. Meg kell azonban bizonyosodni arról, hogy a sérv kiszakadt állapotban van -e, akkor megfontolandó a kezelés. (McKenzie terapeuta saját fiánál 2013. novemberében Prof. Dr. Borzó Pál idegsebész kiszakadt L5-ös sérvet állapított meg, 4 napot kapott e javulásra a 31 éves fiatalember. McKenzie mozgásterápiával és kineziológiai tapasz alkalmazásával a műtétet nem kellett elvégezni, 8 hónappal az eset után tökéletes fizikai állapotban sportol a gyógyult fiatalember. A McKenzie tornát mindennap végzi.


Igaz hogy csak akut derékfájás, nyakfájás, porckorongsérv esetén tud segíteni?

Nem.Gyakran előfordul, hogy már évek óta fennálló problémára találjuk meg a megoldást. Én már végeztem McKenzie gyakorlatokat és nem segített. Miért? Amennyiben a terápiát nem előzi meg alapos mozgásvizsgálat(45-60 perc), akkor nem lehet személyre szóló mozgásprogramot adni. Ezen túlmenően pedig az állapot változásának megfelelően a mozgásprogramon időről időre változtatni kellhet. Az aktuális probléma tehát annak az aktuális állapot pontos felmérése alapján kezelhető.

Kérdése van a terápiával kapcsolatban?

Kérem tegye fel kérdését, megjegyzését az űrlap kitöltésével. A feltett kérdésre válaszolunk, ez általában 1-2 munkanapot vesz igénybe.
Ha megadja telefonszámát, visszahívjuk önt!