Visszér tágulat és a mozgás

2016.07.17 | Kalmár Nagy Laura
A nők több mint 40%-át és a férfiak jelentős hányadát is érintő visszértágulat megelőzésében és a már kialakult visszértágulat romlásának a megakadályozásában, az erek egészségének a megőrzésében jelentős szerepet játszik a mozgás.

A lábainkban futó visszerek falai genetikai hajlamaink, mozgás szegény életmódunk, megerőltető fizikai munka és hormonális problémák miatt elgyengülhetnek. A vér szív felé történő áramlását csak a lábizmaink mozgásával tudjuk segíteni. Ha nem mozgunk, ha órákon át ülünk a lábunkat lógatva, vagy rendszeresen, hosszú időn át állunk a meggyengült visszerek képtelenek a vért a gravitációval ellenkező irányban kellő gyorsasággal a szívbe pumpálni. Az érfalak a vér nyomására kitágulnak, az erekben lévő billentyűk eltávolodnak egymástól ezáltal lehetővé teszik a vér vissza áramlását és pangását és az eredmény a fájó elnehezült lábak és a csúnya megvastagult kanyargós erek kidudorodása.

Már ezeknek a kötélszerűen kidagadó ereknek a látványa is elég szörnyű, a fájdalomról és a szövődményekről, mint a visszér gyulladás vagy a trombózis már nem is beszélve. De nem szabad megadni magunkat a betegségnek. Nem szükségszerű, hogy nekünk is visszeres legyen a lábunk, még ha a szüleinknek olyan is volt.

Nagyon sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy ne alakuljon ki ez az igen kellemetlen állapot. Ezek közül az egyik legfontosabb a mozgás.

Olvasta már?

2016.07.17 | Kalmár Nagy Laura

Visszér tágulat és a mozgás

A nők több mint 40%-át és a férfiak jelentős hányadát is érintő visszértágulat megelőzésében és a már kialakult visszértágulat romlásának a megakadályozásában, az erek egészségének a megőrzésében jelentős szerepet játszik a mozgás. Bővebben
2016.07.16 | Kalmár Nagy Laura

Szegedi gyógytornásszal Kulka János stroke-ja után

Szeged, Budapest - Még szegedi gyógytornásza, Kalmár Nagy Klára Laura sem akarta elhinni, olyan gyorsan halad a módszerével Kulka János felépülése. Nem egészen három hónappal a stroke-ja és féloldali lebénulása után a színművész már teniszütővel gyakorol, de képes egy gombostűt is felemelni. Bővebben

Videók: